A Molnár Ani Galéria 2009-ben kezdte meg tevékenységét, főleg installációval, festészettel, szobrászattal és fotóval, valamint videó- és újmédia-művészettel foglalkozik, de nyitott a művészi kifejezés legkülönbözőbb módjaira, technikáira. A kurátori koncepció alapján szervezett egyéni és csoportos kiállításokon különös hangsúly van a kelet-európai művészet bemutatásán. A kiállításokon bemutatott műalkotások tartalmilag aktuális és releváns reflexiókat hordoznak, mind társadalmi, mind művészeti szempontból. A galéria mind pályájuk elején álló, mind már nemzetközileg elismert művészeket képvisel, akik rendszeresen részt vesznek magyar és jelentős külföldi művészeti rendezvényeken, többek között a Velencei Biennálén, a Manifestán és a Liverpooli Biennálén. Művészeinek alkotásai egyaránt megtalálhatók rangos hazai és külföldi magán- és közgyűjteményekben, mint például a New York-i MoMA, a spanyol MUSAC, az észt KUMU és a Ludwig Múzeum gyűjteményeiben illetve köztereken is.

A Molnár Ani Galéria kezdetektől fogva igyekszik szoros kapcsolatot kiépíteni a külföldi művészeti szcénával, mivel kiemelten fontosnak tartja a kortárs magyar művészet nemzetközi integrációjának elősegítését. Ennek érdekében 2010-től külföldi művészeti vásárokon is képviseli művészkörét. 2011 óta rendszeresen szerepel a bécsi Viennafairen, 2012 óta a torinói Artissimán, ahol első magyar galériaként vett részt. 2015-ben másodjára szerepel az ARCOmadridon a kurátori ‘Opening’ szekcióban, a The Armory Show-n New Yorkban – szintén elsőként Magyarországról– és az Art Brussels vásáron is.
2013-ban a Molnár Ani Galéria a kelet-európai régióban elsőként kapta meg a F.E.A.G.A. (Európai Galériák Szövetsége) fiatal galériáknak járó „Innovation and Creativity Award” díját.
Molnár Annamária 2011 és 2014 között a Kortárs Galériák Egyesületének elnöke volt.