A 2008-ben alapított Molnár Ani Galéria egyike a nemzetközi szinten is legaktívabb galériáknak Budapesten. Tevékenységének középpontjában magyar és külföldi művészek képviselete áll, elsősorban a közép-kelet európai régióból. A galéria túlnyomórészt nemzetközileg elismert művészekkel működik együtt, de küldetésének tekinti azt is, hogy támogassa a fiatalabb generációk feltörekvő, tehetséges alkotóit.

A galéria művészei számos különböző médiumban alkotnak, többek között installációval, festészettel, fotóval, újmédia- és videóművészettel foglalkoznak. A kurátori koncepció alapján kéthavonta szervezett kiállításokon bemutatott műalkotások tartalmilag aktuális és releváns reflexiókat hordoznak. A galéria programja ösztönzi a korunk kulturális, társadalmi és politikai kérdéseiről folytatott párbeszédet, amelyet elősegít művészkörének nemzetközisége és generációbeli sokszínűsége.

A galéria elismert magyar és külföldi művészeket képvisel, akik rendszeresen részt vesznek jelentős nemzetközi művészeti rendezvényeken, többek között a Velencei, Sao Paolo-i, Liverpool-i, Turkui, Bukaresti, Moszkvai és Lyon-i Biennálén, a Manifestán és az Ars Electronica-n. Művészeinek alkotásai egyaránt megtalálhatók rangos hazai és külföldi magán- és közgyűjteményekben, mint például a New York-i MoMA, a Los Angeles-i Getty Museum, a párizsi Pompidou, a spanyol MUSAC és MACBA, az észt KUMU, valamint a Magyar Nemzeti Galéria és a Ludwig Múzeum gyűjteményeiben, illetve köztereken is.

A Molnár Ani Galéria célja, hogy szélesebb körben is megismertesse a kortárs művészetet, s ennek érdekében külső helyszíneken is rendez kiállításokat. 2007-től 2014-ig kortárs szobrászati és installációs non-profit kiállítássorozatot szervezett a MOM Park által fenntartott Park Galériában, melynek kurátora Molnár Ani volt. A projekt keretében kiemelkedő magyar kortárs művészek szobrai és hely-specifikus installációi kerültek bemutatásra. Ezért a projektért 2009-ben a galéria Summa Artium Díjat kapott az Év Projektje kategóriában.

A Molnár Ani Galéria kezdetektől fogva igyekszik szoros kapcsolatot kiépíteni a külföldi művészeti szcénával, mivel kiemelten fontosnak tartja a kortárs magyar művészet nemzetközi integrációjának elősegítését. Ennek érdekében 2010-től külföldi művészeti vásárokon is képviseli művészkörét. 2011 óta rendszeresen szerepel a bécsi viennacontemporary-n, 2012 óta a torinói Artissimán, ahol első magyar galériaként vett részt, illetve 2014-ben és 2015-ben – szintén elsőként Magyarországról – képviseltette magát a The Armory Show-n New Yorkban. 2021-ben negyedszerre szerepelt az ARCOmadridon és hetedszerre az Art Brussels vásáron.

2013-ban a Molnár Ani Galéria a kelet-európai régióban elsőként kapta meg a F.E.A.G.A. (Európai Galériák Szövetsége) fiatal galériáknak járó „Innovation and Creativity Award” díját Bázelben. A 2017-es torinói Artissimán Ember Sári a Molnár Ani Galéria standján bemutatott installációja megnyerte a fiatal művészeknek járó Campari Award-ot, melynek részeként a művész egyéni kiállítással mutatkozhatott be a Campari Galériában Milánóban. 2018-ban a galéria által bemutatott Forgács Péter „Méreg” című videója kapta az Acquisition Award díjat a LOOP Barcelona videóművészeti vásáron, mely által a mű a rangos barcelonai MACBA gyűjteményébe került. A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj győztese 2019-ben Ember Sári volt. A galéria művészei közül öten képviselték már Magyarországot és négyen más országokat a Velencei Biennálén.

Molnár Annamária 2011 és 2014 között a Kortárs Galériák Egyesületének elnöke, míg 2014 és 2016 között a Talking Galleries igazgatósági tagja volt, 2017 óta pedig a F.E.A.G.A.-ban látja el ugyanezen tisztséget.