A Molnár Ani Galéria részt vesz a 2021-es ARCOmadrid nemzetközi kortárs művészeti vásáron. A galéria Konok Tamás, a geometrikus absztrakt festészet egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert magyar alkotójának önálló kiállításával fog szerepelni a vásáron.

Konok Tamás, a magyar geometrikus absztrakció doyen-je, hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert alkotó. Az ARCOmadrid vásárra készült különleges válogatás célja, hogy Konok erőteljes életművének korai, érett, valamint legújabb korszakát is bemutassa, az 1970-es évektől, egészen a közelmúltban készült alkotásokig.

Az ARCOmadrid július 7–11-én kerül megrendezésre az IFEMA – Feria de Madrid (Av. Partenón 5, 28042 Madrid) pavilonjaiban.
Reméljük találkozhatunk a 7A06-os számú standnál!

Kapcsolat a vásáron:
Molnár Annamária: +36 30 212 80 80, info@molnaranigaleria.hu

A Kortárs Galériák Egyesülete 2021. június 18-19-20-án, hetedszer rendezi meg a Gallery Weekend Budapest (GWB) rendezvénysorozatot, a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját.

A Molnár Ani Galéria A GWB hétvégéjén szombaton és vasárnap is 12-18 óra közötti nyitva tartással várja az érdeklődőket Hámos Gusztáv és Katja Pratschke Construction című kiállítására.

A GWB minden napján vezetett túrák indulnak több galéria érintésével, 12 és 16 órai kezdettel, melynek keretében tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket! 

További információ és regisztráció: https://www.galleryweekendbudapest.com/

Vers l’infini – Konok Tamás életmű kiállítása a Ludwig Múzeumban
A kiállítás megtekinthető 2020. január 12. – 2021. március 14. között a Ludwig Múzeumban.

Konok Tamás festőművész 90. születésnapját a Ludwig Múzeum nagyszabású életmű-kiállítással készült megünnepelni. A rendkívüli helyzet miatt a tárlatot szeptemberről decemberre halasztották, és a tervezett 2020. december 10-i megnyitóra a falakra került Konok Tamás több mint száz alkotása. A válogatás azonban a legutóbbi járványügyi intézkedések miatt nem nyithat ki, leghamarabb január 12-től lesz látogatható.

2020. November 27-én nyílt meg Asztalos Zsolt, a galéria által képviselt művész egyéni kiállítása a Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár templomterében. Az Emlékmodellek című kiállítás, melynek kurátora Boros Lili művészettörténész, az egyéni emlékezést állítja előtérbe két nagyszabású installáción keresztül. Az Emlékezés című videóinstalláció a hang nélküli visszaemlékezést, a több mint 40 darabból álló, Emlékmodellek című tárgyinstalláció pedig a szubjektív emlékezést és annak tudományos – kognitív pszichológia és emlékezetkutatás felőli – feldolgozását vizsgálja.

Tekintettel a járványügyi korlátozásokra, a kiállításmegnyitó virtuális térben került megrendezésre, és a kiállítás maga a korlátozások feloldása után lesz majd látogatható.

Sine loco et anno – a galéria által képviselt Konok Tamás ma hajnalban tér- és idő nélküli szférába távozott. Koncepciózus, professzionális alkotói tevékenysége, intellektusa és személyisége pótolhatatlan hiányt jelent. Művészete megkerülhetetlen a magyar és európai geometrikus absztrakt festészet történetében, síkra és vékony vonalra épülő képszerkezete egyedi, csak rá jellemző hangot kölcsönöz művészetének. Tevékenysége a fiatal festők generációinak mintaadó volt.

 

Tamás felejthetetlen személyiségének emlékét örökre megőrizzük. Isten nyugosztalja!