Lucio Cathexis

 

Lucio Cathexis Buenos Aires városában született, Argentínában (1990). 2016-ban megszerezte a képzőművészet tanári diplomát a Manuel Belgrano ISFA Intézetben. Akadémiai pályafutása során különböző területeken, mint például festészet, rajzolás, rézkarc és szobrászat, kísérletezett és bővítette művészi nyelvét. Jelenleg Berlin városában él, ahol folytatja munkásságának felfedezését és létrehozását.

 

Művei egyszerű geometriai formák segítségével közelítik meg a teret, melyeket a geometriai és organikus rétegek egyensúlya jellemez.
Festményeiben az intuitív matematika és geometria eszközeit használja, olyan jelenségekre összpontosítva, mint a terjedő-kibontakozó szimmetria, párhuzamos tükrök vagy töredezett terek.


“Kutatom, hogyan észleljük a valóságot; az ellentmondások egyensúlyának megtalálására törekszem, hogy megérthessem, hogyan konstruáljuk azt, amit valóságként elfogadunk. Munkám célja, hogy megismerjem a érme mindkét oldalát, és megtaláljam az egyensúlyt az egység megtapasztalásához.” – Lucio Cathexis